Geplaatst op:


Meer dan 100 vrouwen werkzaam in de letselbranche zorgden 26 september voor een meer dan volle bak én voor de nodige commotie in het sfeervol ingerichte kantoorpand van Hofmans Letselschade in Amsterdam. Dat gebeurde tijdens de alweer zesde van LetselVrouwen. De onrust werd compleet tijdens de presentatie van Maria Genova over cybercrime en identiteitsfraude. Zaken die je leven kunnen verwoesten.

LetselVrouwen is een initiatief van Francie Peters (directeur van de Bureaus), Annemiek van Reenen-ten Kate (directeur Hofmans Letselschade), Ellen van den Berg (herstelcoach bij de Bureaus en register arbeidsdeskundige), Nadia Haase (advocaat / partner KBS Advocaten), Ellis Verhoeven (senior personenschade-expert Letselschade.com en MfN-registermediator) en Diny de Neef (senior expert personenschade en mediator bij Hofmans Letselschade en secretaris Bestuur NIS).

Niemand kan meer om het jaarlijkse evenement op de derde donderdag in september van en voor vakvrouwen werkzaam binnen de letselschadebranche heen. Naast het PIV-congres en de Letselschade Raadsdag voor velen een vaste jaarlijkse bijeenkomst die vrijgehouden wordt in de agenda. Begin september is de inschrijving al gestopt bij 100 deelneemsters. De organisatie heeft zelfs ‘letselvrouwen’ moeten teleurstellen. Dit laat zien hoe groot de behoefte is onder de LetselVrouwen om te netwerken, elkaar beter te leren kennen en elkaar opdrachten te gunnen.

 “Speel een andere vrouw in je netwerk vaker de bal toe” luidde de oproep van Van Reenen in haar openingswoord. De aanwezigen werden opgeroepen door Peters om niet alleen te netwerken met de mensen die je al kent, maar vanavond minimaal één nieuw contact op te doen. De aanwezige LetselVrouwen hebben gehoor gegeven aan haar oproep en zijn hier zeker in geslaagd.

Komt een vrouw bij de h@cker

Maria Genova, onderzoeksjournalist en schrijfster van het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’, begon haar presentatie met voorbeelden hoe je identiteit gestolen kan worden. Van gestolen auto’s op jouw naam, paspoortfraude tot delicten die je niet hebt gepleegd. Tijdens de quizvragen van Genova kwamen veel schrikreacties en vragen uit de zaal. De spreekster is geslaagd in haar ‘wake-up call’ hoe we omgaan met onze wachtwoorden en overige risico’s die we lopen door onze digitale activiteiten. Enkele van de aanwezigen dames wilden eigenlijk niet meer netwerken, maar direct naar huis om wachtwoorden te wijzigen.

Tijdens de borrel werd nog nagepraat over de tips en trucs die Genova gaf hoe je kunt voorkomen dat criminelen in je computer, tablet of smartphone inbreken, hoe om te gaan met phishing e-mails, apps, updates en wachtwoorden, zodat jouw gegevens niet misbruikt worden of je bedrijf schade lijdt of failliet gaat. De enige geruststellende mededelingen van Genova zijn dat in 9 van de 10 gevallen het toeval is dat hackers in jouw computer of telefoon inbreken en dat steeds meer werkgevers trainingen geven.

Recent waren twee verzekeraars in het nieuws in verband met gegevens die ‘gelekt’ zijn. Aan het einde van het jaar bij het overstappen van zorgverzekeraar zullen hackers ook weer hun slag slaan. “Wanneer je niet op een ‘update’ klikt, zet je digitale ramen en deuren open”, aldus Genova. Inmiddels zijn er in Nederland 3,4 miljoen slachtoffers van cybercriminaliteit. Binnenkort verschijnt Genova’s boek ‘What the hack” om de jeugd alert te maken op de risico’s die zij lopen. Zeker daar scholen hier nauwelijks tot geen aandacht aan besteden.

Ontstaan op Valentijdsdag

Zes jaar geleden op ‘de dag van de liefde’ is het idee om LetselVrouwen op te richten ontstaan. In een bomvol restaurant met vijf dames aan een gezellige tafel kwamen veel ideeën naar boven. Behalve elkaar inspireren, kennis delen, mensen met elkaar verbinden willen de oprichsters van LetselVrouwen vooral dat de vakvrouwen elkaar werk gunnen.

Deze jaarlijkse bijeenkomst is een ‘vrijwilligersbijeenkomst’, de organisatoren doen dit naast hun dagelijkse werk en wordt geheel belangeloos gefinancierd door de Bureaus, Hofmans Letselschade, KBS advocaten en Letselschade.com. Door het NIVRE is één PE punt aan toegekend aan deze 6e editie van LetselVrouwen.

De organisatoren zoeken elk jaar weer naar een boeiend onderwerp door een vrouwelijke spreker. In verband met de diversiteit van de aanwezigen – van rekenkundig expert, personenschade expert, advocaat, herstelcoach, verzekeraar, medisch adviseur, arbeidsdeskundige tot mediator – wordt er geen technisch letselschade-onderwerp besproken, maar een interessante en inspirerende lezing gegeven. In de voorgaande jaren zijn inspirerende lezingen gehouden met onder andere de volgende onderwerpen: netwerken, elevator pitch, dresscode zakelijke kleding, hartinfarct bij vrouwen en leiderschap.

Van Reenen kijkt tevreden terug op deze avond “Hier is behoefte aan in de markt. LetselVrouwen vult een gat en mensen willen er graag bij zijn”. Peters vult aan “Letselschade is mensenwerk. Goed om elkaar echt te leren kennen en vanuit harmonie schades te regelen. Schakel met elkaar en zoek elkaar op in plaats van het conflict.”

‘In Pork we trust’

Peters is naast haar functie bij de Bureaus ook vinoloog en Wine Steward / Sommelier op level 4. Door haar is een rosé uit Portugal en Hongarije, een Portugese rode wijn en een witte wijn uit Duitsland en Italië met zorg uitgezocht. Deze laatste wijn van Italiaanse inheemse druiven met de naam ‘In pork we trust’ is een dikke knipoog naar alle recente krantenartikelen over het milieu, de klimaattop, het stikstofprobleem en het voorstel uit de politiek om onder andere het aantal varkens te halveren en ook naar het prachtige vegetarische buffet om voor wat tegenwicht te zorgen. Het buffet met diverse heerlijke voedzame, originele en vegetarische maaltijden werd verzorgd door ‘De Borrelplank’ uit Amsterdam. Naast de interessante en vooral leerzame presentatie van Genova maakten de uitstekende wijnen en maaltijden de bijeenkomst compleet. Op naar 17 september 2020.
Bron: Risk and Business


Terug naar het overzicht